Wij hebben juli 2010  een oude en vervallen boerderij gekocht in Italie.  Deze boerdeij hebben wij "CasaMillefiori"genoemd en is gelegen in Le Marche. De eerste  maanden was het even wennen, maar daarna hebben we erg genoten van ons avontuur.
 

Nu begin 2014 kijken wij terug op een leuke tijd waarin wij met leuke mensen aan ons huis hebben gewerkt.

De foto's van de restauratie :  2010    2011   2012    2013/2014      home

Aankomst van Pietro in 2010 - onze muratore
Pietro,

Pietro kwam voor ons als de reddende Engel.

Onze muratore kwam begin augustus 2010 en heeft ons tijdens de gehele restauratie met grote vakkundigheid geholpen. Pietro is een vriendelijke, eerlijke en kundige restaurateur/metselaar (muratore) met een goede kennis van oude materialen. Tevens heeft hij ons met de juiste vaklieden in contact gebracht.

Tijdens het werk moest er vaak een pilsje en een muziekje bij.

Belangrijk!  Hij heeft ons enkele technieken geleerd, zodat wij de oude muren bijna geheel zelf hebben kunnen restaureren.

   
 

Waltec,

 

een vriend van Pietro kwam in oktober 2012 bij ons werken. Bijna het gehele huis, stoepen en terras is door Waltec vakkundig betegeld.

Hij wilde nooit wat drinken maar een pilsje vond hij toch wel gezellig.

   
  Maramonti Valterino (Wood & Brick),
 

heeft de steigers rond het huis gezet, de binnenkant van ons huis gezandstraald, en veel puin afgevoerd. De rekening kwam met een flesje wijn.

   
 

Ton Storm,

 

is nog steeds trots op het mooie dak, dat hij met zijn vriend op ons huis hebben gezet. Hij is goed, op een breed gebied, zoals timmerwerk, leiding werk (water, gas en elektra) en verder in divers onderhoud en komt af en toe voor ons werken.

Na het werk, dronken we een glaasje wijn en hij bedankte ons vaak voor een gezellige dag.

   
 

Roberto (piante = tuinders bedrijf)

 

staat op de markt in Pergola met fruitbomen en tuinplanten. Hij heeft bij ons de olijf- en fruitbomen  geleverd en geplaatst. Ook heeft hij de grote bomen voor ons huis gesnoeid.

   
 

Larbi

 

heeft sinds eind 2011 regelmatig veel zwaar werk verricht. Zoals puin ruimen, oude materialen verplaatsen, hout hakken etc. etc

   
 

Marco en zijn vader (CARPENTERIA METALLICA=smid) CESANDRI GIANFRANCO

 

gaf ons de beste prijsopgaaf voor het smeedwerk. Hij en zijn vader hebben een smederij. Wij zijn heel blij met het mooie hekwerk rondom het terras en trap.

   
 

Nico Thiel,

 

ingevlogen vanuit Nederland heeft de installatie van de waterontkalker, waterpompen en centrale verwarming op hout, voor zijn rekening genomen. Een waar stukje hightech vakwerk.

   
 

Paolo Frati

  elektricien, die, graag zoals alle Italianen, veel kletst en en grapjes maakt. Ondertussen heeft hij heel wat meters getrokken.
   
 

Geometra Francesco Montesi

 

Een geometra is in Italianen iemand die de bouwvergunningen regelt met het bijbehorend papierwerk.  De bureaucratie in Italia is voor ons maar ook voor de Italianen een ware bron van ergernis, en kan zeer veel geld kosten. Gelukkig hebben wij prettig met Franscesco kunnen samenwerken.

   
 

Luca  (falegnameria)

  Het raamwerk moest waarnodig vervangen worden en van dubbelglas worden voorzien. Luca is een ware tovenaar met ramen en kozijnen.
   
 

Oscar

 

is onze leverancier van de moestuin plantjes. De plantjes worden alleen verkocht als het weer goed is om ze te planten. Meestal is zijn advies nog even te wachten.

Als Bep plantjes haalt komt ze met een tas vol groente thuis.

   
  Fernando
  Oscar wist wel een goede tuinman voor ons. Fernando heeft een Fiat cinquecento en we horen hem van verre aankomen. Hij wil ons graag helpen met alle tuinwerkzaamheden.
   
  Edilizia Santelli Sergio Srl
  Het familie bouwbedrijf waar we bijna alle materialen hebben gekocht. Ondanks Bep's gebrekkige Italiaans kwam ze toch altijd met de juiste spulletjes thuis. Dit  dankzij de hulpvaardige medewerkers die een prima service boden.

index (home)